Kémfotó a Honda NSX prototípusáról

2008.06.18. 12:05

Annak ellenére, hogy bő öt éve nem sikerül olyan sportkocsit készítenie a Hondának, amelyet a vásárlók is elfogadtak volna, a japánok nem adták fel.

Most egy újabb orrmotoros változatot tesztelnek a Nürburgringen - szám szerint ez lesz a harmadik próbálkozásuk -, amely arányaiban erősen emlékeztet a nagy riválisra, a Lexus LF-A-ra, azaz a korábban bemutatott Acura ASCC tanulmánynál könnyedebbnek, sportosabbnak tűnik. Sajnos az igen hatékony álcázásnak köszönhetően sokkal több nem is derül ki az autóról, de legalább annyi kiderült, hogy a Honda dolgozik egy új sportkocsin. Annyit már a korábbi hírekből tudni lehet, hogy a típusba nagy teljesítményű V10-es szívómotor, és összkerékhajtású erőátvitel kerül, méghozzá a Honda SH-AWD rendszere, amelyet a Legendből ismerhetünk,

A Honda még 2003-ban mutatta be az első NSX utódjelöltet, a HSC tanulmányt , de a könnyű, V6-os motorral hajtott, középmotoros kétüléses csalódást keltett a közönségben, amely erőteljesebb, gyorsabb típusra várt volna. A következő próbálkozás az Acura ASCC volt 2007 elején, de ez a másik végletet képviselte: a formaterve, és hosszú tengelytávja nehézkesnek mutatta, különösen az ugyanitt kiállított Lexus LF-A-val összehasonlítva.

Az már korábban kiderült, hogy az ASCC-t is visszaküldték a rajzasztalra, és egy harmadik sportkocsit kezdtek fejleszteni, amely talán az évtized végére el is készül, de valószínű, hogy a Honda előbb még kiállítja tanulmányautóként, legkésőbb 2009 őszén a Tokiói Motor Show-n.