Négyajtós kupé váltja a Peugeot 607-est?

2008.06.20. 12:02

A legdrágább Peugeot modellek eddig nagy, tohonya luxuslimuzinok voltak, de a legújabb pletykák szerint rövidesen változhat a helyzet.

A 607-es ideje lassan lejár, és korábban azt hallottuk, a francia gyártó nem készítette el a luxuslimuzin utódját. Nem is volna sok értelme, hiszen a testvérmárka, a Citroën kínálatában ott a C6-os, amelyet kényelem és elegancia terén nem lenne könnyű felülmúlni, ráadásul mára olyan kis igény mutatkozik az ilyen, nem prémium márkáktól származó hagyományos limuzinok iránt. Nemcsak a 607-es fogy egyre gyengébben, de a Lancia Thesis, a Renault Vel Satis és a Volkswagen Phaeton bukással felérő alacsony eladásai is ezt mutatják.

A napokban azonban olyan híresztelések kaptak szárnyra, amelyek szerint igenis készül a 608-as, méghozzá teljesen új koncepció alapján. Állítólag egy négyajtós kupénak adják ezt a típusszámot, amely méreteiben és jellegében a VW Passat CC-re emlékeztet leginkább. A szigorúan négyszemélyes, sportos vonalvezetésű típus várhatóan a Citroën C5 meghosszabbított padlólemezére épül majd, és a PSA-csoport legerősebb benzin- és dízelmotorjait kapja meg, így nem csak látványnak lesz izgalmas, de igazán gyorsnak is ígérkezik.

A pletykák szerint ráadásul a bemutató sincs már nagyon messze. Az autó még az idén ősszel bemutatkozhat, és egyes feltételezések szerint már 2009-ben megkezdik a forgalmazását.