Frissítésen esik át a Maserati Quattroporte

2008.06.24. 10:43

Csaknem öt éve mutatták be az olasz luxusszedánt, így elérkezett a kötelező ráncfelvarrás ideje.


Galéria - kattintson a képre

A Quattroporte a kezdetektől elegáns formájával hódította el a vásárlókat a német konkurenciától, így a tervezők óvatosan nyúltak a karosszériához: csupán a lökhárítókon, a lámpákon és néhány más apróságon változtattak. A felújított Quattroporte elölről ismerhető fel a legkönnyebben, függőleges krómszilákkal díszített, a korábbinál sarkosabb hűtőrácsáról, megnövelt méretű alsó légbeömlőiről és a fényszórók alsó peremén sorakozó LED-ekről, amelyek helyzetjelző funkciót látnak el. Újak még a külső tükrök, a hátsó lámpák burkolatai, és az alufelni-garnitúrák, de az összes módosítás együttesen sem elég, hogy jelentősen megváltoztassa az autó karakterét.


Galéria - kattintson a képre

Már az új hűtőmaszk is a GranTurismo kupééra emlékeztet, de nem ez a kupé-testvér egyetlen részlete, amelyet a felújított négyajtós megörökölt. A Quattroporte S jelzésű csúcsmodellbe ugyanaz a 4,7 literes, 430 lóerős V8-as kerül, amelyet a GranTurismo S-ben mutattak be, bár továbbra is kapható lesz az alapmodell 4,3 literes, 400 lovas motorral. Mindkét változatot kézzel is kapcsolható, hatsebességes ZF automatával szállítják, a hátsó tengely elé épített robotizált mechanikus váltó eltűnik a kínálatból. A Quattroporte belsején is igazítottak egy keveset: áttervezték a műszerfalat, hogy több kezelőszerv kerülhessen a sofőr keze ügyébe, és két új kárpitanyagot is bevezetnek.

Az átdolgozott Quattroporte és Quattroporte S típusokat júliusban még csupán néhány kiválasztott vásárlónak mutatja meg a Maserati egy zárt bemutatón, a nylt premier pedig valamikor szeptemberben várható.