Lotus kémfotók az Olvasótól

2008.06.24. 14:37

Szerencsések vagyunk, olvasóink nyitott szemmel és tűzkész fényképezőgéppel járják a világot, így ma már a második álcázott sportkocsi képeit közölhetjük a jóvoltukból.


Galéria - kattintson a képre

P. A. Nizza mellett fényképezte le ezt a talpig burkolt sportkocsit az autópályán. Sok azonosítható részlet nem látható a járművön, így csak azért sejtjük, mi látható a képeken, mert hasonló prototípusokat már többen is fotóztak, zömmel a Lotus hetheli főhadiszállása közelében. Vélhetően a heteken belül bemutatkozó Lotus Eagle bújik meg az idomtalan műanyag rátétek mögött, amelyet a brit sportkocsigyártó az Elise, és a később érkező Esprit közti átmenetnek szán a brit gyártó. Az autót egyelőre csak pletykákból ismerhetjük: ezek alapján a középmotoros, 2+2 üléses sportkocsi az Elise-éhez hasonló alumínium vázszerkezetre épül, és egy nagyjából 300 lóerős V6-os motor hajtja majd, amelyet várhatóan a Toyotától szerez be a Lotus.

A gyártásra kész Eagle állítólag már július első felében bemutatkozik a London Motor Show-n, a Lotus 60 éves születésnapja alkalmából rendezett eseménysorozat részeként.