Szavazzon Ön is a 2009-es Év Autójára!

2008.06.25. 11:47

Az Év Autója díjat megszavazó COTY-t meglepő módon teljesen hidegen hagyták kollegánk kritikai észrevételei, így idén is kiírták az Év Autója 2009 szavazást. Jelenleg 38 autóból áll a lista, a 23 ország 59 újságírójából verbuvált zsűri az előzetes tesztek alapján először hét vagy nyolc autóra fogja szűkíteni a listát, majd ezután választják ki a végső győztest.

A lista nem végleges!

Megkaptuk ezt a hírt az Év Autóiról, ezzel a 38 tagú listával. Aztán térültünk-fordultunk, ránéztünk a COTY hivatalos weblapjára is. Ahol már kevesebb autót láttunk a listában, nincs ott a 7-es BMW, a VI-os Golf, az 50-es és 20-as Hyundai, az Alfa Mito, a Fiat Linea, a Fiesta, a Honda Jazz, az Insignia, az új Mégane, a Land Cruiser. Azaz a COTY ldalán csak 27-en vannak versenyben. Hát ez hogy lehet?

Úgy, mondta Gajdán Miklós, a két magyar zsűritag egyike, akit hamarjában felhívtuk, ugyan segítsen már tisztázni a dolgot, hogy a lista eléggé dinamikus, még ők, a bírák maguk is csak valamikor augusztusban-szeptemberben kapják meg a legvégső, nagyon hivatalos, nagyon fix listát.

No sebaj, itt minálunk azért mind a 38 eredeti aspiránsra lehet szavazni.

Szavazzon

A nagy bejelentésre november 17-én kerítenek sort Párizsban, ekkor derül ki, hogy a Mazda6, a Dacia Sandero, a Jaguar XF, esetleg az új Ford Fiesta nyeri-e a díjat. Vagy egy egész más modell?

Mindenesetre, korábbi hagyományainknak megfelelően, mi már most kíváncsiak vagyunk arra, hogy Önök kinek adnák a soron következő díjat. Úgyhogy készítettünk egy jó kis szavazógépet, képekkel, linkekkel, nézegessék, ízlelgessék az újdonságokat, majd kattintsanak kedvencükre!

Ahogy minden évben, idén is olyan autók szerepelnek a listán, amelyek legalább öt európai piacon szerepelnek, legalább évi ötezres várható darabszámmal.

Íme a teljes jelöltlista; amelyik autóval már személyesen is találkoztunk, vagy legalábbis elég sokat hallottunk róla, arra rábiggyesztettük emlékanyagunk linkjét.

Alfa Romeo MiTo
Audi A4
Audi Q5
BMW X6
BMW series 7
Chevrolet HHR
Chrysler Grand Voyager
Citroën Berlingo / Peugeot Partner
Citroën C5
Dacia Sandero
Dodge Journey
Fiat Linea
Ford Fiesta
Ford Kuga
Honda Accord
Honda Jazz
Hyundai H1
Hyundai i10
Hyundai i55
Jaguar XF
Jeep Cherokee
Lancia Delta
Mazda6
Mercedes-Benz GLK
Mitsubishi Lancer
Opel Agila / Suzuki Splash
Opel Insignia
Renault Kangoo
Renault Koleos
Renault Mégane
Seat Ibiza
Skoda Superb
Subaru Forester
Toyota Land Cruiser 200
Volkswagen Golf
Volkswagen Scirocco
Volvo XC60