Tatra 903 FCC: merész álom

2008.07.02. 14:26

A legendás cseh márka 1999 óta nem gyárt személyautókat, de ez nem jelenti, hogy ne lehetne elképzelni, milyen lenne egy korszerű technológiával készített Tatra luxuskocsi.


Galéria - kattintson a képre

Egy cseh magazinnál gondoltak egyet, és egy Mike Jelinek nevű formatervezővel elkészíttették a jövő Tatrájának vázlatát. A végeredmény a 903 Fuel Cell Concept lett, egy óriási luxusautó, amely hangsúlyozottan áramvonalas kialakításával és elképesztő méreteivel a Tatra T87-es szellemét idézi meg, modern formában. Jelinek elképzelése szerint azonban nem egy szép hangú V8-as kerülne az autóba, hanem tiszta, hidrogént fogyasztó és vizet pöfékelő üzemanyagcellás hajtás.

Nyilván akad persze sok olyan fanatikus, akik számára a formatanulmány szentségtörésnek tűnik majd, hisz egy Tatra csak léghűtéses és farmotoros lehet. Mi mégis szorítunk, hogy megtörténjen a csoda, és beessen valahonnan néhány milliárd euró, amivel fel lehet támasztani a nagy múltú cég személyautó-gyártását, akár egy ilyen űrbéli járgánnyal is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.