Hivatalos képeken a ferde hátú Insignia

2008.07.04. 11:28

A GM Europe korábban csak a négyajtós Vectra-utódról közölt képeket, pedig a londoni bemutatón már ott lesz az ötajtós változat is. Most azonban pótolták a hiányosságot, igaz, egyelőre a különbségek ecsetelése nélkül.

Az Opel szűkszavúsága nem is meglepő, hiszen az Insignia két változata között nincs túl nagy különbség. A szedán tetővonala is épp elég laposan ereszkedik, és az ötajtós is laposan végződik a hátsó ablak alatt, így a két változat között csupán a C oszlop vastagsága és a csomagtartófedél vízszintes résének hossza tesz különbséget, ami egyáltalán nem szembetűnő első pillantásra. Sajnos egyelőre a számszerűsíthető különbségeket sem tudjuk, de nyilván inkább a csomagtér használhatóságában és a stílusban mutatkozik majd meg a különbség a két autó közt, semmint a raktér jelentős méretbeli eltérésében.

Talán lesznek változatok, amelyek kizárólag ezzel vagy azzal a karosszériával lesznek elérhetőek, ahogy a Vectra esetében is volt, de ezeket a különbségeket valószínűleg csak a hónap végén esedékes hivatalos bemutató során ismertetik.