Új Renault Thalia a láthatáron

2008.07.08. 12:08

Már azt hittük, megmenekültünk: itt az unalmas, de legalább a feltűnést kerülő Dacia Logan, és a rettentő Thalia lassanként kifakul a kínálatból, de lehet, hogy hamarosan jön az utód.


Galéria - kattintson a képre

A fantomképek, amelyekkel a minap találkoztunk, egészen realisztikusak: olyan, mintha egy valódi, életnagyságú autóról készültek volna. Sajnos a látványról csak a döbbenet és a rettegés hangján szólhatunk: az új típus már nem is az aktuális Clio lépcsős hátú változata, hanem valami fura öszvér. Mintha az előző Thaliát újították volna fel teljesen, Dacia Sandero fazonú orr-résszel, de meghagyva a Clio II alapokat a hátsó rész ormótlan púpjával. Ha erre tényleg rábólintott a Renault vezetése - bármilyen olcsó is egy ilyen típust készíteni - akkor nagyon nagy baj lehet a cégnél. Nem csak arról van szó, hogy a Logan számára teremtenének belső konkurenciát, de ha egy ilyen ormótlan valamire felkerül a Renault jelvénye, az már önmagában kész blamázs.

Egy reményünk maradt, hogy ez a rémség nem Renault vagy Dacia lesz, hanem Lada, az orosz belpiacra. Végül is a Renault technikai segítséget ígért az AvtoVAZ-nak, és egy ilyen felőjított Thalia talán elég olcsó lehet, hogy kiváltsa a kiszolgált Lada Classic sorozatot. Ugyanakkor elképzelni is nehéz, miféle árcédulával lehetne rávenni akár a legszegényebb oroszokat is, hogy egy ilyen esztétikai ficamra költsék nehezen összekuporgatott rubeleiket.