Cruze néven érkezik a Chevrolet Lacetti utóda

2008.07.09. 10:48

A General Motors hivatalosan is bejelentette, hogy az őszi Párizsi Autószalonon leleplezik a Chevrolet új kompakt modelljét.

A Lacettit leváltó Cruze hossza 4,6 méter körül lesz, és bár Európában mutatják be, globális modellnek szánják: nem csak Európában, illetve Daewoo márkanéven Dél-Koreában lesz elérhető, de várhatóan Észak-Amerikában, Kínában, Latin-Amerikában és a Chevrolet márka más piacain is megjelenik majd 2009 első felétől. A típusnak elődjével szemben már semmi köze nem lesz az egykori Daewoo modellekhez: a GM Delta platformjára épül, akárcsak a következő Opel Astra, a tervezését pedig nagyrészt Európában végezték. Valószínűleg a motorválaszték is a legújabb Ecotec motorokból áll majd. A GM szerint a Cruze külseje már a Chevrolet új globális formanyelvét tükrözi, így a jelvényen kívül nem hasonlít igazán a korábbi, Chevrolet jelvényes Daewoo típusokhoz.

Ha valakinek netán ismerős lenne a márkanév, az nem téved. Chevrolet Cruze nevű autó már volt egy korábban is: ezen a néven forgalmazták Japánban az Esztergomban készülő Suzuki Ignis néhány centivel rövidebb elődjét.