Képeken a következő Renault Mégane

2008.07.09. 11:55

Terjedelmes fotósorozat bukkant fel a napokban a francia gyártó kompakt modellcsaládjának négy különféle változatáról.


Galéria - kattintson a képre

A képeken a Mégane három- és ötajtós változata, valamint a Scenic és Grand Scenic látható, méghozzá valamiféle korai terv-prototípus stádiumban, de mindenféle álcázás nélkül. A korábbi kémfotók alapján úgy sejtjük, a képeken már a végleges - vagy közel végleges - formák láthatók, mivel a hasonlóságok szembetűnők.


Galéria - kattintson a képre

Úgy tűnik, a Mégane elődjéhez, illetve nagy hazai riválisához, a Citroën C4-eshez hasonlóan egész eltérő három- és ötajtós karosszériával készül majd. A háromajtós esetében sokkal bátrabban formálták meg az autó hátulját. Különösen a tető végének, a hátsó ablakinak és a hátsó oldalablakoknak a találkozása sikerült izgalmasra, itt a formaterv már-már sportkocsis karakterű. Ugyanakkor az ötajtós jóval egyszerűbb, hagyományosabb, és érzésünk szerint praktikusabb kialakítású lett. Az elődmodell gömbölyű fara persze mindkét modellről eltűnt, ugyanakkor az első lámpák bumeráng-formája az új Lagunát idézi az egységes márkaidentitás jegyében.


Galéria - kattintson a képre

A kétféle hosszúságú Scenic még az ötajtós személyautónál is konfliktuskerülőbb karakternek látszik a képeken. Itt nyoma sincs formai játékosságnak, inkább egyszerű, letisztult vonalakról beszélhetünk. Ez persze nem is csoda: a Scenic a Renault egyik legnépszerűbb típusa, nyilván nem szeretnének vásárlókat veszíteni, csak mert túlzottan szabadjára engedték a tervezők kezét.


Galéria - kattintson a képre

A fotók persze nem hivatalosak, ha sejthető is, hogy gyári forrásból származnak, így lehetnek rajtuk részletek, amelyeket időközben megváltoztattak, de bízhatunk benne, hogy az ősszel, Párizsban bemutatkozó új Mégane család valahogy így néz majd ki. Sajnos arról egyelőre jóval kevesebbet tudunk, hogy a lemezek alatt mi lesz, bár nagy meglepetésre kár volna számítani: az alkatrészek nagy része várhatóan már ismerős lesz más Renault és Nissan modellekből. Egyetlen új részletről tudunk biztosan, a franciák 1,4 literes turbós benzinmotorjáról, erről azonban már minden lényeges adatot megtudhattunk néhány hete.