Kisautó a KTM-től?

2008.07.10. 10:03

Úgy tűnik, az X-Bow iránti váratlanul heves érdeklődés feltüzelte az osztrák motorkerékpár-gyártó stratégáinak képzeletét, így a jövőben újabb négykerekű KTM-ek várhatók.


A legújabb pletykák szerint nem csak könnyű sport- és versenyautókkal, illetve egy buggy-szerű sportos terepjáróval bővülhet a választék, de több olcsó, minimalista kivitelű városi jármű is megjelenhet az osztrákok kínálatában. Ezeknek a fejlesztésében állítólag a robogóiról ismert indiai Bajaj is közreműködik majd, ami az olcsó, nagy tömegű gyártás lehetőségét vetíti elénk- Állítólag készül egy négyüléses, négykerekű kisautó, és egy apró, de határozottan sportos felépítésű háromkerekű is, bár egyelőre nem tudni, hogy ezek a KTM-ek vajon kaphatók lesznek-e Európában vagy a Tata Nano-hoz hasonlóan csak a harmadik világ országaiban lesznek elérhetők, ahol nem olyan szigorúak a biztonsági és környezetvédelmi szabványok.

Úgy néz ki, a KTM-nél most már hisznek benne, hogy az X-Bow koncepciója - a motorkerékpárok és a személyautók közti középút - működőképes, és nem feltétlen csak a sportkocsik kategóriájában. A kaland kimenetelével kapcsolatban mi sem mernénk jóslatokba bocsátkozni, hiszen más autó- vagy motorkerékpár-gyártók sem próbálkoztak még hasonló típusok bemutatásával, de ha ez a kockázatos ötlet beválik, az igen gyors felemelkedést hozhat az osztrák vállalatnak.