2008.07.11. 11:40

Már úgy tűnt, temethetjük a patinás brit sportkocsimárkát, de a legújabb hírek szerint 2009 elején újra megindul egy ilyen villámgyors kupé a gyártás.

Állítólag a legújabb TVR kupé, a Sagaris alaposan átdolgozott változatáról van szó, amelyet már meg is mutattak egy zárt körű rendezvényen néhány szerencsésnek. A beszámolók alapján úgy néz ki, a Sagarist teljesen átalakított futóművel és kormányművel, új, igényesebb kivitelű belső térrel és hatékonyabb légkondicionálóval szeretnék vonzóbbá tenni a vásárlók számára. Ugyanakkor az autó külsején valószínűleg nem látszik majd sok változás, és a négyliteres, 380 lóerős soros hathengeres motort is változatlanul hagyják. Az új TVR állítólag valamivel drágább lesz, mint az elődje - egyes becslések szerint 85 ezer euró körüli összeget kérnek érte - viszont készül belőle balkormányos változat is, így Európa nagy részén és a Közel-Keleten is forgalmazhatják.

Az tehát már biztosnak látszik, hogy 2009 elejétől ismét élő márka lesz a TVR, azt azonban még nem tudni, hogy az új autók hol készülnek majd. Elképzelhető, hogy tovább használják a régi üzemet Blackpoolban, de az sem kizárt, hogy másutt folyik majd a gyártás - korábban olyan pletykákat is hallhattunk, hogy Olaszországban szerelik majd össze a brit sportkupékat.