Ősszel érkezik a Fiat 500 Abarth SS

2008.07.11. 13:28

Így legyen ötösünk a lottón: épp csak elsóhajtottuk az Abarth Opening Edition bemutatója kapcsán, hogy bárcsak készülne nagyobb sorozatban is, máris kiderül, hogy ennél még jobb készül a Fiat tuningrészlegénél.


Luca de Meo, a márka igazgatója kottyantotta el, hogy Párizsban be szeretnék mutatni az 500-as Abarth SS változatát. Pontos adatokat ugyan nem árult el, de sokat sejtető válaszokat adott a feltett kérdésekre. Arra például, hogy az SS is 160 lóerős lesz-e, mint az Opening Edition, azt mondta, talán még több is. Ezzel persze táptalajt is adott azoknak a pletykáknak, amelyek szerint az 500-as legerősebb változata megkapja az 1,4 literes turbómotornak ugyanazt a 180 lóerős változatát, amely a Grande Punto Abarth SS-ben is dolgozik.

Biztosat egyelőre nem tudni, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy az 500 Abarthba is ugyanúgy utólag lehet majd beépíttetni az SS csomagot egyes márkaszervizekben, ahogy a Grande Punto sportváltozata esetében is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.