Két modell válthatja a VW Beetle-t

2008.07.11. 14:10

Korábban úgy tűnt, a New Beetle utód nélkül tűnhet el a Volkswagen kínálatából, de most változni látszanak a tervek.


A drágább benzin miatt ismét élénkebb az érdeklődés a típus iránt, főleg Észak-Amerikában, és a legújabb pletykák szerint ehhez igazodtak a gyári tervek is. Állítólag két Beetle alkotja majd a következő generációt. A nagyobb a Golf VI padlólemezére épül majd a jelenlegi típusnál már bevált recept szerint, és már 2010-ben megjelenhet. A kisebbik viszont az Up! városi mini platformjának felhasználásával készül majd, és nem csak kisebb lesz, de jóval praktikusabb kialakítású is.

A New Beetle 1998 elején mutatkozott be, és eleinte hatalmas sikert aratott. Főleg Észak-Amerikában taposták érte egymást a vásárlók, de az újszerű formaterv iránti lelkesedés hamar alábbhagyott. A négyes Golf padlólemezére épülő autóval a VW a kettőt fizet, egyet kap elvet érvényesítette: jóval többe került, mint egy Golf azonos motorral, viszont hátul jóval szűkebb volt annál. Európában, ahol általában kevés a parkolóhely a városokban, és általában is drágábbak az autók, végül nem lett igazán népszerű a Mexikóból érkező, így még vámokkal is sújtott modell.

Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, és elkészül a kisebbik Beetle-utód is, akkor a VW-nek lehet rá esélye, hogy ezzel az autóval ugyanúgy letarolja a piacot, mint a BMW a Minivel, vagy mostanság a Fiat az 500-assal, miközben Amerikában kínálhatják a nagyobb, a jelenlegihez hasonló modellt.