Finnországból érkezik a Fisker Karma

2008.07.15. 11:23

Eddig nem volt egész világos, hogy hol készülhet a hibrid sportszedán, de most kiderült, hogy a Valmet vállalta el a feladatot.


A finn cég, amely jelenleg a Porsche Boxster és Cayman típusok összeszerelésével foglalkozik, rövidesen elveszíti biztos megélhetését, mivel 2011 végén a két német sportkocsi gyártása a Magna Steyrhez költözik Ausztriába. Ezért nyilván igyekeztek saját fennmaradásuk érdekében kedvező ajánlatokat tenni a lehetséges megrendelőknek, köztük a Fiskernek is. A partner elégedettnek is tűnik: a cégalapító Henrik Fisker, aki korábban a Porsche, a BMW és az Aston Martin formatervezőjeként szerzett magának hírnevet, tőkét és kapcsolatokat, azt mondja, pontosan arra volt szüksége, amit a Valmet nyújtani tud. "A minőség és a gyártási sebesség, amit nyújtani tudnak, lenyűgöző. Pontosan ez kell a céljaink eléréséhez."

A Fisker Karma persze nem oldja meg végleg a Valmet gondjait, hiszen csupán évi 15 ezer példányt terveznek eladni belőle, de segít fenntartani a céget addig, amíg sikerül felhajtani egy-két nagyobb megrendelőt, vagy másképp megoldani bizonytalan helyzetet.