RenaultSport helyett Alpine

2008.07.21. 10:33

Régóta tudjuk, hogy a Renault feltámasztja az Alpine márkajelzést, de most úgy néz ki, nemcsak különleges sportkocsikon bukkanhat fel, hanem sportosabb kivitelű tömegmodelleken is.

Eddig RenaultSport - vagy röviden RS - jelzéssel látták el a Clio és a Mégane elegerősebb változatait, a legújabb hírek szerint azonban ezeknek a típusoknak az utódait már Alpine felirat díszíti majd. Az 1970-es évek végén már használták ilyen célra az Alpine jelzést: sokáig így hívták az első generációs R5-ösök legerősebb utcai változatát, amíg meg nem jelent a hátsókerék-hajtású R5 Turbo.

A Renault lényegében ugyanazt a taktikát követi így, mint a Fiat az Abarth márka feltámasztásával. Egy jól csengő márkanév alá gyűjti minden sportos modelljét, függetlenül attól, hogy csupán egy gyorsabb tömegautóról vagy kis mennyiségben készülő drága sportkocsiról van szó.

Az első Alpine feliratos tömegmodell érkezése 2009-re várható, a Mégane harmadik generációjának bemutatása kapcsán, de később valószínűleg lesz Alpine változat minden nagyobb Renault modellsorozatból.