Centenáriumra készül az Alfa 8C GTA

2008.07.22. 14:18

Már korábban is hallhattunk az Alfa Romeo szupersportkocsi következő változatáról, de most újabb információk láttak napvilágot az autóval kapcsolatban.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a leggyorsabb 8C változatra nem az elhúzódó fejlesztés miatt kell éveket várnunk, hanem a azért, mert a gyáriak különleges alkalomra tartogatják. A legóvatosabb becslések szerint is minimum 500 lóerős, könnyített sportautót állítólag a cég fennállásának 100. évfordulóján tervezik bemutatni, és a számmisztika jegyében a gyártást is 100 példányra szeretnék korlátozni. Úgy tudjuk, nagyjából fele-fele arányban készül majd a típusváltozat zárt kupé, illetve nyitott spider karosszériával, és várhatóan ez lesz egyben a 8C sorozat hattyúdala is.

Az Alfa Romeo elsősorban imázsépítésre szánta a Maserati-technikára épülő nyolchengeres sportkocsit, épp ezért az alapváltozatok példányszámát is limitálták: mind a kupéból, mind a roadster kivitelből 500-500 példányt gyártanak, és ezek az autók mostanra gyakorlatilag mind elkeltek, így a GTA lehet az utolsó reménysugár azoknak, akik egyenesen a gyárból szeretnének 8C-t vásárolni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.