Nem lesz Opel Insignia kupé

2008.07.23. 14:39

A londoni bemutatón Bob Lutz, a General Motors termékfejlesztési guruja beszélt az Insignia és közeli rokonsága jövőjéről.


Galéria - kattintson a képre

Természetesen hamar szóba került a kétajtós változat, hiszen a Vectra-utód formáit annak idején egy kupétanulmányon, a GTC-n láthattuk először, így kézenfekvő volt a kérdés, hogy abból az autóból lehet-e még sorozatgyártmány. Lutz sokszor fogalmaz homályosan, de ezúttal nem tette. Kerek perec kijelentette, hogy nem terveznek ilyen autót, mivel semmiféle fantáziát nem látnak benne, hogy egy szedán alapjaira szinte azonos megjelenésű kupét készítsenek. Ez persze nem zárja ki, hogy az Insignia műszaki alapjaira később egy kétajtós épüljön, de azt nyilván önálló típusként tálalják majd, ahogy az egykori Vectra-Calibra páros esetén is történt.

A GTC-n kívül az amerikai, Saturn jelzésű változat sorsa is szóba került. Korábban úgy látszott, az Insigniából is készülhet amerikai kivitel, amely a jelenlegi Aurát váltaná a kínálatban, de Lutz szerint az új családi Saturn csak műszaki szempontból egyezik meg az Opel modelljével, a formaterve teljesen önálló lesz.