BMW Z4: itt az út vége?

2008.07.24. 10:21

Német lapértesülések szerint augusztus végén leállítják a BMW roadster és kupé modellek gyártását a cég észak-amerikai üzemében, bár az utód bemutatására csak 2009-ben kerül sor. A híreket alátámasztja az a tény, hogy Európában már csak a meglevő raktárkészletből lehet Z4-eseket rendelni, egyedi kívánságokat nem teljesít a BMW. Valószínű, hogy már most is csak azért folytatják a sportkocsi gyártását Spartanburgban, hogy a következő fél évben, ameddig az utód forgalmazását meg nem kezdik, ne alakuljon ki hiány a régi típusokból.

A BMW a Z3-ast és a Z4-est is kizárólag Észak-Amerikában gyártotta, viszont nemrég úgy döntött a cég vezetése, hogy átszervezi a gyártást. Az X5-ös és az X6-os mellett a jelenleg Ausztriában, a Magna-Steyrnél készülő X3-as utódját is Spartanburgban kezdik majd gyártani, viszont a Z4-es utódmodelljének gyártósorait már Európában állítják fel, a BMW Regensburgban működő üzemében. A Z4 utódjáról egyelőre elég kevés konkrét információnk van, bár akik látták a korai prototípusokat, azt mondják, egyértelműen nagyobb, nehezebb és gyorsabb típusnak ígérkezik, mint a jelenlegi.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.