Kompakt Opel kupé készül?

2008.07.24. 14:45

Az már tegnap kiderült, hogy Insignia kupét biztosan nem készít az Opel, viszont a cég vezetője elejtett néhány utalást egy másik, kisebb sportos modellről.

Carl-Peter Forster, a GM Europe elnöke szerint van esély rá, hogy az Opel kínálatában újra felbukkanjon egy kupé modell, de az semmiképp sem lesz a Calibra utódja. Ugyanakkor egy olcsóbb modell bevetését amely versenyre kelhetne a VW Sciroccóval, kifizetődőnek látja. Forster persze nem állította, hogy valóban dolgoznak is egy ilyen modellen, de nagyon is elképzelhető, hogy a tervekben már szerepel a Scirocco riválisa. Az Opel kínálatában régebben számos kupé típus szerepelt, de utoljára a G Astrából készült ilyen változat, amelyet a jelenlegi H sorozat összecsukható keménytetős TwinTop kivitelével váltottak fel. A kupé-kabrió viszont nehéz, és nem elég érdekes külsejű, hogy megállja a helyét a Sciroccóval szemben.

Más gyártókhoz hasonlóan az Opel is több rétegmodellt vetett be az elmúlt évek során, amelyekkel javítani próbálták a márka arculatát, de ezeknek a sikere legalábbis kétséges. A GT amerikai testvérmodelljeivel ellentétben igen drágán került a kereskedésekbe, és a Tigra TwinTop fogadtatása sem volt egyértelműen pozitív. Egy önálló formatervű, de az Astra alapjaira épülő, hangsúlyozottan sportos, de megfizethető árú kompakt kupé viszont sikeres lehetne, sőt akár még nyereséget és komoly rajongótábort is hozhatna a márkának.