Elpuhul az Ariel Atom?

2008.07.25. 12:36

A hardcore rajongók nyilván ezt mondják majd, pedig az apró brit sportkocsigyártó csak azoknak szeretne kedvezni, akik nem szeretik a fogaik közé szorult rovarokat.

Az újdonság mindössze annyi, hogy az Arielnél készítettek egy utólag is felszerelhető szélvédőt az Atom sportkocsira. A konstruktivista műremekhez eddig ugyanis semmi hasonlót nem kínáltak, így a tulajdonosoknak két választási lehetőségük volt: vagy bukósisakban vezettek, vagy lebegő pofazacskóval élvezték a brutális, középmotoros négykerekűben a száguldást. A szélvédővel azonban mindez szükségtelenné válik, sőt, akár beszélgetni is lehet menet közben, ami eddig lehetetlen volt. A huzattól persze nem véd meg az egyszerű hajlított üveglap, hiszen az autó felül és oldalt is nyitott marad, de így legalább megközelítették a Lotus Seven-utánzatok kényelmi szintjét.

Később állítólag más kiegészítők is érkeznek - egyesek azt a lehetetlenséget vizionálják, hogy előbb-utóbb tetőt és oldalborítást is bemutatnak az autóhoz -, de az Arielnél semmit sem szeretnének a vásárlókra kényszeríteni, így mindez csak külön megrendelésre, plusz pénzért lesz elérhető, és néhány perces munkával fel- illetve leszerelhetőek lesznek a kiegészítők, ahogy a szélvédő is, amit csupán öt helyen rögzítenek a karosszériához.