Keménytetővel érkezik az új BMW Z4

2008.07.28. 11:49


Galéria - kattintson a képre

Immár biztossá vált, hogy kemény tetőre cseréli korábbi vászonsapkáját a BMW Z4 jövő év végén esedékes következő generációja.
A 3-as sorozat padlólemezére épülő modell mindössze pár centivel lesz hosszabb és szélesebb elődjénél, de megjelenése agresszívabb a korábbinál. Jelentős változások várhatók a motorháztető alatt: megjelenik a háromliteres, 304 lóerős, ikerturbós hathengeres, és arra is számíthatunk, hogy a Z4 M megkapja az M3-as 420 lóerős V8-asát. Az alapmodellekbe gyengébb négyhengereseket szerelnek, köztük feltehetően a kétliteres 175 lóerős dízelt. A nagyobb teljesítmény által megnövekedett fogyasztást a BMW Efficient Dynamics megoldásaival kívánják ellensúlyozni, és az opciós listán feltűnik a takarékosságot elősegítő új duplakuplungos váltó.
Mivel a BMW amerikai, spartanburgi gyárában mostanában inkább a terepjárókra koncentrálnak, a következő Z4-est már nem a tengerentúlon, hanem a bajorok regensburgi üzemében fogják összeszerelni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.