A VW átvette a Ford harmadik helyét

2008.07.31. 10:58

Az amerikai gyártók egyre hátrébb szorulnak a rangsorban: a Toyota nemrég megelőzte a GM-et az élen, és most a Ford is megízleli, milyen, amikor egy korábban sokkal jelentéktelenebb gyártó megelőzi őket a legnagyobbak listáján. A VW-csoport idén eddig 7,2%-os növekedést ért el, azaz a mai napig 3,31 millió járművet értékesítettek, míg a 11%-os visszaesést regisztráló Ford csak 3,09 milliónál tart.
Az USA-ban is egyre emelkedő üzemanyagárak mellett nem meglepő, hogy a vásárlók elfordulnak a detroiti gyártóktól, és inkább takarékosabb termékeket vesznek. A Ford erőteljes visszaesésében a Jaguar és a Land Rover eladása is szerepet játszik, de a két márka összesített eladásai amúgy sem érnék el a 300 ezer példányt, úgyhogy mindenképp le kell mondaniuk a harmadik helyről.
Mindeközben az Audit, Bentley-t, Lamborghinit, Bugattit, Seatot, Skodát, és természetesen VW-t birtokló Volkswagen-csoport folyamatosan növekvő sikerpályán van, így szinte biztos, hogy az év végi értékelésnél is megtartja harmadik helyét.