Veyron Grand Sport: Bugatti tető nélkül

2008.08.01. 14:31


Galéria - kattintson a képre

A Bugatti fejesei még áprilisban jelentették be, hogy a Veyronból készül egy még exkluzívabb kivitelű nyitott változat, és ma nyilvánosságra hozták az első hivatalos képeket és adatokat az újdonságról. A kabrió Veyron Grand Sport néven kerül piacra, a válogatott úri közönség pedig augusztus 16-án nézheti meg először élőben a Pebble Beach Concourse d'Elegance-on. A Veyron Grand Sport tulajdonképpen egy levehető üvegtetővel készülő targa, mely több szempontból is eltér a kupétól.
Szerkezetét természetesen át kellett alakítani, a tető hiánya miatt lejjebb kellett merevítésekkel ellátni a karosszériát, ennek ellenére a Bugatti állítja, hogy végsebessége (407 km/h) megegyezik a zárt verzióéval.
A tetőnek már nem maradt hely az autóban, így azt még otthon kell le- vagy felszerelni. A Bugatti még nem nyilatkozott arról, hogy mikor kezdik a gyártást, és mikor lesznek elérhetők az első modellek. Legvalószínűbb a jövő tavaszi kezdet, az első autóért pedig Pebble Beachen lehet majd licitálni egy nappal a bemutató után.