Eladó az egyetlen, utcán is használható MC12 Corsa

2008.08.05. 14:11


Galéria - kattintson a képre

Az autógyártók minden évben jelentős összegeket költenek pályaversenyautók kifejlesztésére, ezekre az autókra halandó ember csak ritkán teheti rá a kezét.
A Maserati a FIA GT bajnokságban futtatja az MC12 versenyautót, és a homologizációs követelmények teljesítése érdekében 50 darabot kénytelenek voltak legyártani utcai használatra, de aztán akadtak vásárlók, akik ennél többet akartak. A Maserati ekkor adta ki az MC12 Corsa jelzésű pályaautót, melynek 744 lóerős hatliteres V12-es motorja 121-gyel erősebb az alapváltozatnál. A Corsa tulajdonképpen ugyanaz, mint a Ferrari FXX: ugyanúgy az Enzóra épül, csak keveset gyártottak belőle, azokat is a legjobb vevőknek tartogatták, és ami a legfontosabb, egyik sem használható közúton.
Ennek ellenére egy német ügyfélnek valahogy sikerült kisírnia egy utcai használatra alkalmassá tett változatot, most pedig megpróbálja értékesíteni ezt a valóban egyedi autót. Az autó kikiáltási árából is látszik, hogy nem minden autó pénztemető: annak idején egymillió eurót fizetett érte, de a kocsi kikiáltási ára 1,45 millió, és egészen biztos, hogy még jelentősen feljebb kúszik, mire a kalapács leüti a végső licitet.