Ultradrága Range Roverek yacht mintára

2008.08.14. 10:07

A Land Rover új módszert talált, hogy felhívja csúcsmodelljére leggazdagabb vásárlójelöltek figyelmét: híres yachttervezőkkel készíttet méregdrága, egyedi Range Rover változatokat.

A brit terepjáró-gyártó egy különleges hajókat forgalmazó céggel, az Edmistonnal összefogva hirdette meg tervezési pályázatát Superyacht Range Rover Design Competition néven, amelyen a yacht-tervezés nagyágyúi indultak. Bannenberg, Tim Heywood, Andrew Winch vagy Martin Francis neve a luxushajó-gyártásban hasonlóan jól cseng, mint az autótervezésben Giugiaróé vagy Pininfarináé. A győztes pályamunkát szeptember végén, a Monacói Yacht Show-n ki is állítják, de a többi tervező Range Rover-átiratának képeit is megmutatják a vásárlóknak, akik így bármelyiket megrendelhetik.

A leendő tulajdonosok a terv bonyolultságától függően 3-6 hónapon belül kaphatják kézhez különleges Land Roverüket, már ha hajlandóak elég mélyen a zsebükbe nyúlni, ugyanis a legolcsóbb autó is 200 ezer euróba kerül majd, a legdrágábbért pedig nagyjából 800 ezret, azaz átszámítva csaknem 190 millió forintot kell leszurkolni.