Infiniti G37 kupé-kabrió előzetes

2008.08.18. 11:51

Ugyan csak az ősz folyamán mutatkozik be, de egy képet, és néhány adatot már közzé tett a Nissan legújabb luxusmodelljéről.

A nyitható tetejű modell nagyrészt a G37 Coupén alapul: ugyanaz a 328 lóerős, 3,7 literes V6-os benzinmotor hajtja a hátsó kerekeket, a karosszériaelemek nagy része, a hajtáslánc és a többi lényeges főegység is a zárt testvérmodellből származik. A legnagyobb különbség persze az összecsukható, három részet keménytető lesz, amellyel csukott állapotban állítólag ugyanolyan csendes lesz a kétajtós, mint a kupé. Emellett persze több helyen is megerősítették az önhordó karosszériát, ahogy az a kabrióknál szokás, és teljesen új hangrendszert terveztek az autóhoz, amely állítólag még kabriózás közben is élvezhető hangminőséget produkál. Ezenkívül itt mutatják be az Infiniti új, hétsebességes automata váltóját is, amely azonban csak egy rövid ideig marad ennek a típusnak a különlegessége: nem sokkal később a G sorozat más változataiban is felbukkan majd.

A G37 Convertible bemutatóját természetesen Észak-Amerikában tartják, pontosabban a novemneri Los Angeles-i Motor Show-n, és forgalmazni is itt kezdik elsőként, 2009 tavaszától. Egyelőre még bizonytalan, hogy Európába is eljut-e ez a típusváltozat, de ha úgy is dönt a Nissan vezetése, hogy beveti a kupé-kabriót az Infiniti legújabb piacán, akkor sem valószínű, hogy az árusítását a jövő év ősze előtt megkezdik.