Rossi 66: Corvette retró

2008.08.19. 12:58

Az egyik legszebb Corvette, az osztott hátsó ablakos C2 formavilágát eleveníti fel a Blue Fusion nevű amerikai cég tanulmányautója, amelyből hamarosan sorozatgyártmány válhat.

A múltidéző formavilágú kupé természetesen az aktuális C6 sorozat elemeire épül, de ebből nem sok látszik kívülről, csupán a szélvédő és a B-oszlop formája árulkodik a korszerű műszaki alapokról. A 6,2 literes V8-as motorral a Rossi 66 valószínűleg hasonló menetteljesítményekre képes, mint a gyári Corvette-ek, ami egyáltalán nem rossz, hisz már a C6 alapváltozata is 436 lóerős, és elérhető vele a 300 km/h-s sebesség.

A formás Corvette-átirat sorsa egyelőre bizonytalan. A Blue Fusion egyelőre csupán annyit ígért, hogy a novemberi SEMA tuningshow-ra elkészülnek az első komplett prototípussal, és röviddel ez után a gyártáshoz szükséges szerszámok elkészítése is megkezdődhet, de ez utóbbi lépésre csak akkor kerülhet sor, ha sikerül befektetőket találni, akik biztosítják a gyártás beindításához szükséges anyagi hátteret.