Opelként jöhet Európába a Chevrolet Volt

2008.08.19. 13:49

Igaz, hogy a Chevrolet márka Európában is jelen van, de úgy tűnik, a GM új benzin-elektromos modellje mégsem az aranyszínű keresztet viseli majd az orrán, hanem az Opel villámját.

A döntés oka állítólag az, hogy a Chevrolet Európában kifejezetten olcsó modelleket forgalmaz, így drágább típusokat ezzel a márkajelzéssel nemigen tudnának eladni. A Voltot viszont várhatóan ugyanúgy viszonylag drágán, egyfajta prémium-termékként szeretnék piacra dobni Európában, és erre az Opel márka alkalmasabbnak tűnik. Valahogy úgy tervezhetik, ahogy az Opel GT roadsterrel is volt: míg Amerikában Pontiac Solstice és Saturn Sky néven igen olcsón kapható a típusok, addig az Opel változat kifejezetten drága - Magyaországon közel 9 millió forintba kerül, míg Amerikában már ennek az összegnek a feléért is megvehető.

Az Opel Volt valamikor 2010 környékén mutatkozhat be Európában, de a GM Europe is készít saját típusokat az E-Flex konnektoros hibrid hajtáslánccal, amelyek 2012 körül kerülhetnek piacra, így a drága amerikai importmodell csak afféle átmeneti megoldásnak ígérkezik.