Audi S5 Evo: lábujj a vízbe

2008.08.22. 13:29

Az Audi RS4 olyan űrt hagyott maga után, amit nem ártana gyorsan betölteni valamivel, vagy a vásárlók hamar átpártolhatnak az M3-as BMW-hez, netán a Mercedes C63 AMG-hez.

Az Audinál is érzik ezt, ezért készítettek egy erősebb változatot az S5 kupéból, egyelőre egyetlen példányban, hogy megmutassák néhány kiválasztott szakértőnek és újságírónak. Nem tettek mást, csak beszerelték az RS4-es 420 lóerős motorját egy dupla kuplungos, mechanikus automata váltóval egy S5-ös karosszériájába, és az erősebb motorhoz hangolták az autó beállításait. Ez lett az S5 Evo, amelyet a spanyolországi Valenciában, a Ricardo Tormo versenypályán mutattak meg néhány szerencsés szakírónak.

A gyári szakemberek kísérleti autónak nevezték az Evót, és azt mondták, egyelőre nem tervezik a szériagyártását. Ugyanakkor a tény, hogy nem csak házon belül tesztelték a prototípust, arra utal, hogy igyekeznek kideríteni, mit szólna a közönség egy ilyen átmeneti modellhez. Az RS4-es és az RS5-ös ugyanis még eléggé messze van a szériagyártástól, és az új, nyolchengeres M3-as túl komoly ellenfél ahhoz, hogy egyedül merjék hagyni a piacon. Az S5 Evo viszont tarthatná a frontot, amíg el nem készülnek a komolyabb utcai sportmodellekkel, és valószínűleg a végleges autó kifejlesztése és gyártásba küldése sem tartana tovább néhány hónapnál.