Fotókon a Mitsubishi Racing Lancer

2008.08.22. 14:49

Korábban csak egy rajzon láthattuk a japánok új tereprali-versenyautóját, de most közöltek néhány fotót is, egyelőre egy korai, fekete prototípusról.

A végleges festésen nyilván még dolgoznak majd az első éles bevetés előtt, de néhány részlet így is jól kivehető. Az autó karosszériája természetesen csak helyenként emlékeztet az utcai Lanceréra. A hűtőrács trapézformája, a fényszórók alakja, az ajtókon végigfutó él, és az új Sportbacket idéző csapott hátsó rész épp csak egy gyenge asszociációra elegendő, de az összhatás még így is közelebb áll az utcai autóhoz, mint az előd, a Pajero Evolution. A cél persze az eddigi domináns pozíció megtartása a versenyeken, így a műanyag karosszéria-elemek alatt csupán minimális átalakításokat végeztek az autón. Lényegében meghagyták a jól bevált hajtásláncot, futóművet és vázszerkezetet, csupán a 3 literes, V6-os dízelmotort dolgozták át egy kissé, hogy hatékonyabb lehessen a hűtés és megbízhatóbban működjenek a turbófeltöltők.

A Racing Lancert októbertől vetik be az FIA tereprali-világkupa versenyein, de ha 2009-ben lesz Dakar-rali, akkor természetesen ott is ezzel a géppel áll rajthoz a Mitsubishi.