A Koenigsegg is szuperszedánt készít

2008.08.22. 15:08

Állítólag a svéd sportkocsigyártó is beszáll a leggyorsabb négyajtósok készülő versengésébe, méghozzá egy 700 lóerős szörnyszülöttel.

Egy-két éven belül megérkezik az Aston Martin Rapide és a Porsche Panamera: a méregdrága négyajtósok sportos alternatívát kínálnak a Rolls Royce és a Bentley kényelemorientáltabb típusaival szemben, és egyben példát mutatnak a konkurenciának. Az egyik első követő a Koenigsegg lehet, amely állítólag ebben az új kategóriában is felül szeretné licitálni nagy nevű vetélytársait. A négyajtósuk állítólag karbonszálas műanyag vázszerkezet köré épül majd, és egy vadonatúj, minimum 700 lóerős, feltöltős V8-as motort készítenek hozzá, amellyel elérheti a 350 km/h-s sebességet is.

Úgy tudjuk, a négyajtósból bő kétszer annyit szeretnének gyártani, mint a CCX szupersportkocsiból, ami persze így sem sok - évente csupán 70-80 példány -, de így van rá esély, hogy a cég éves szinten akár több mint 100 autót is elkészítsen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.