Új Ford Mustang új jelvénnyel

2008.08.28. 12:01

Most, hogy ismét van konkurencia, a Fordnál igyekeznek minél nagyobb felhajtást csinálni a Mustang modellváltásának. A Mustang 2010 néven emlegetett modell ugyan csak jövőre érkezik, de már most készítettek neki egy látványos visszaszámlálós honlapot, most pedig a jól ismert, vágtázó lovat ábrázoló jelvényt is átalakították.

Az új logó stilizáltabb, kevésbé szoborszerű, mint az eddig használt, ugyanakkor a tervezők szerint precízebben utánozza a valódi vadlovak arányait. Ezen kívül megváltoztatták a színét is, z eddigi krómozás helyett egy új, ugyanolyan fényes, de sötétszürke galvánbevonatot alkalmaznak. Az új színezést azonban óvatosan alkalmazzák, csak a V8-as motorral hajtott GT kivitelekhez jár majd, és a vásárló úgy is dönthet, hogy inkább a világos lovacskával kéri az autót.

Nem ez az első alkalom, hogy változtatnak a Mustang jelvényen: csaknem ugyanannyi különböző formában bukkant fel a Ford izomautóján, ahány változat magából a típusból is létezett - számszerűen ez a hetedik logó. Ez azonban gyakorlatilag észrevétlen maradt az idők során, mivel a téma - a száguldó ló - az 1964-es ősbemutató óta változatlan.