Chevrolet Volt: kémfotók, forgatásról

2008.08.29. 16:19

A sorozatgyártásra szánt hibrid modellről a GM eddig csak részletfotókat mutatott, ám egy szerencsés véletlen folytán már most egész pontos képet alkothatunk róla, hogy milyen is lesz az autó új, áramvonalas karosszériája.


Galéria - kattintson a képre

A Volt ugyanis sok más különleges, még be sem mutatott GM modellel együtt szerepel a következő Transformers mozifilmben. A képek az egyik forgatási napon készültek, és bár felülről és távolról, valószínűleg egy ház ablakából fotózták mindet, így a részletek nem teljesen tiszták, az autó megváltozott karaktere egyértelműen kivehető. Az autó orra és fara a tanulmányhoz képest jóval rövidebb lett, a kabin viszont jól láthatóan hosszabb. A tető vonala hasonló, lágy, kupészerű ívben ereszkedik hátrafelé, mint a Toyota Priusé, vagy a még szintén bemutatásra váró Honda hibridé - az egybeesés nyilván puszta véletlen.

A titkolódzás teljes hiánya persze nem véletlen. Igaz, hogy a Volt gyártása csak két év múlva kezdődik, de úgy tudjuk, a formatervet a GM már jóval előbb, várhatóan még az idén ősszel leleplezi, nyilván annak érdekében, hogy ezzel is felhívja a vásárlók figyelmét a lassan készülő benzin-elekromos típusra.