Gyári tuningkészlet Nissan GT-R-hez

2008.08.30. 15:37

A japán cég házi tuningműhelye, a Nismo adta ki az alkatrészcsomagot, amellyel még jobb utcai versenygép lehet a GT-R-ből.


Galéria - kattintson a képre

A motorhoz és a hajtáslánchoz nem nyúltak a Nismo szakemberei, viszont az új kerekek és rugós tagok nem is emlékeztetnek a gyáriakra. A sportcsomag 20 hüvelykes felniket, alacsony profilú gumiabroncsokat, rövidebb és merevebb rugókat, illetve Bilstein Damptronic aktív lengéscsillapítókat tartalmaz. Ezekkel az alkatrészekkel a GT-R még nagyobb kanyarsebességre lesz képes a versenypályán, nyilván némi menetkényelem feláldozása mellett. Ezen kívül a gyáriaknál 6 kilogrammal könnyebb, karbonszálas vázú, csak kézzel állítható sportülések, egy 70 mm-es titánötvözet csövekből álló kipufogórendszer, és hozzá egy karbonszálas védőlemez tartozik a készlethez.

A Nismo tuning egyelőre persze csak Japánban elérhető, és nem is olcsó: 5,46 millió jenbe, azaz átszámítva bő nyolcmillió forintba kerül. Cserébe viszont 3 év, vagy 60 ezer kilométer garanciát vállalnak rá, még akkor is, ha a versenypályán történne baja bármelyik alkatrésznek.