Olcsó márkát vezet be a Peugeot?

2008.09.02. 14:14

Úgy hírlik, a PSA csoportnál megirigyelték a Renault sikerét a Daciával, ezért valami hasonló, olcsó modelleket kínáló márka bevezetését fontolgatják.

A francia lapokban megjelent pletykák szerint az autók eleinte a kínai Citroën választékából származnának, azaz a régi ZX és a Peugeot 206-os némileg modernizált, átalakított változatait kínálnák a Daciák ellenfeleiként. A választék ilyen irányú bővítése azonban jelentős mértékben csorbítaná a Citroën vagy a Peugeot hírnevét, így inkább egy új márka bevezetése jelentheti a megoldást. A PSA csoportnak vannak is használaton kívüli márkanevei a múltból: ott a Chryslertől az 1980-as évek legelején átvett Simca és Talbot, amelyek bármelyike megfelelhet a célnak, de a személyautó-gyártóként az 1960-as években megszűnt, és azóta csak katonai járműveket előállító Panhard névhasználati joga is a Peugeot kezében maradt, bár magát a gyárat nemrég eladták.

Ahhoz persze, hogy az új márka valóban versenyképes legyen a Dacia olcsó autóival szemben, hosszabb távon aligha lesz elég felújított, de alapjaikban korszerűtlen típusokat forgalmazni: a Renault is modern, bár a lehető legegyszerűbb műszaki tartalmú autókkal vitte sikerre a román márkát, így valószínű, hogy a PSA-nak is hasonló fejlesztéseket kellene beindítania, ha sikeres szeretne lenni a legalacsonyabb árfekvésű tömegmodellek egyre bővülő piacán.