Mazda Kiyora tanulmány-előzetes

2008.09.04. 12:53

Úgy tűnik, a Mazdánál hipersebességre kapcsolták a formatervezőket: a Párizsi Autószalonra újabb tanulmányautót szerkesztenek - ezúttal egy háromajtós városi apróságot.

A formaterv a korábbi tanulmányokról már ismerős elemekből építkezik, mindenütt hullámos ívekkel és élekkel találkozik a szemünk. A típus újdonság-ereje inkább a méretében rejlik: úgy néz ki, még kisebb lesz, mint a Mazda2-es, azaz egy olyan kategória felé kacsintgatnak vele a japán mérnökök, amelyben a céget eddig nem képviselte szériamodell. Ez a tanulmány is latin betűkkel írt japán elnevezést kapott: a Kiyora annyit tesz, tiszta, vagy letisztult. Egyelőre pontosan nem tudni, hogy a lemezek alatt pontosan mi rejtőzik, hiszen az autóról egyelőre csak néhány vázlatot mutattak, és szóban is csak annyit árultak el, hogy egy vadonatúj platformot használtak az alapjául, amelyet úgy terveztek, hogy az eddigieknél könnyebb, de biztonságosabb, és nagyobb vezetési élményt nyújtó autók épülhessenek rá.

A premier során remélhetőleg ennél többet is elárulnak majd a típusról - bízunk benne, hogy arra is fény derül, az elmúlt bő másfél év sok tanulmányautóján felsorakoztatott ötletekből mi valósulhat meg a közeljövő sorozatgyártású Mazdáin.