Európai központját fejleszti a Toyota

2008.09.08. 09:58

A japán gyártó 80 millió dollárt költ Belgiumban működő műszaki centrumának bővítésére, helyi autófejlesztési potenciáljának erősítése érdekében.

A Toyota eddig is helyben igazította az európai igényekhez új típusait, de a mostani bővítéssel még jobb körülményeket teremtenek a szükségszerű fejlesztések elvégzéséhez. Egyrészt egy új, 1,3 kilométeres tesztpályát építenek, ahol az európai utakra leginkább jellemző felületeken ki lehet majd próbálni a prototípusokat. Emellett egy új szerelőcsarnokot is csatasorba állítanak, és a teszteléshez szükséges berendezések zömét is a legmodernebb technikára cserélik.

Mindez persze a gyártó belügye, ugyanakkor jól jelzi, hogy a világ legnagyobb autógyártója is rákényszerül, hogy még inkább a helyi vásárlók szája ízéhez igazítsa a jórészt a japán központban tervezett modelljeit. Olyan, műszaki szempontból apróságnak tűnő beállításokról van szó, mint a futómű hangolása vagy a kormánymű áttételezése és rásegítése, ugyanakkor ezek a jellemzők alapvetően befolyásolják az autó karakterét, és ezen keresztül várható népszerűségét.