Kedvcsináló irkafirkán a következő Opel Astra

2008.09.08. 15:22

Olyan, mint egy Mazda. Nem, mint egy Volkswagen. Talán egy új Kia? Így találgatott a Totalcar szerkesztőség, amikor körbemutattam a vonalrajzot. Persze senki nem talált, a skiccet a GM Europe tette közzé, és a következő generációs Astra körvonalait ábrázolja.

Noha önálló karakterű vonalakat nem fedeztünk fel a vázlaton, ha az új Astra valóban hasonló arányú modell lesz, akkor a típus kedvelői nem fognak csalódni. Úgy tűnik most is, ahogy a korábbi Astrák esetében, az aktuális autódivat jobb stíluselemeiből válogattak a GM-nél, elkerülve a közönséget megosztó részleteket. A tetővonal egy picit Mazda, egy picit talán Seat, az első lámpa vonala egyértelműen volkswagenes, az összkép pedig kellemes arányú, egy picit sem bántó, de ugyanolyan kevéssé karakteres is.

Az Astra-vásárlók azonban aligha várnak mást, és az új változattal sokkal több fejlesztést kapnak, mint bármikor korábban: korszerűbb műszaki alapokat a GM Delta platformja révén, tisztább motorválasztékot és egy csomó praktikus, korábbi modellekben már bemutatott ötletet, amilyen a kamerás táblafelismerő rendszer az Insigniábó, vagy a FlexFix kerékpárszállító a Corsából.

Úgy néz ki, az új Astrára többet kell várnunk, mint gondoltuk: a bemutatóra csak egy év múlva kerül sor a Frankfurti Autószalonon, így a gyártás 2009 vége előtt nemigen indulhat meg.