A Mercedes CLK beolvad az E-osztályba?

2008.09.11. 10:44

Német sajtóhírek szerint a Mercedes egyértelműbbé próbálja tenni típusai elnevezését. Így a C- és az E-osztály közötti átmenetet képviselő CLK önálló típusként várhatóan megszűnik, és az E-osztály kupé, illetve kabrió kiviteleként újul meg a következő modellváltáskor.

A CLK sajátos keverékmodell: ugyan a C-osztály meghosszabbított padlólemezére építik, de megjelenésében és motorválasztékában eddig is közelebb állt az E-osztályhoz. Ráadásul amióta az E-osztály alapjaira nem építenek kupét, lényegében a CLK az E-osztály kétajtós megfelelője, így a két modellsorozat névleges összevonása csak a meglevő helyzet egyértelműsítését szolgálná. Állítólag a másik hasonló, átmeneti modellre, a CLS-re is hasonló névváltoztatás vár, ezt a típust az S-osztályhoz csapnák hozzá, mint annak négyajtós kupé változatát.

A Mercedes típusválasztéka folyamatosan bővült az utóbbi évek során, és ezzel a típusjelzések rendszerét is egyre nehezebb áttekinteni, így egyáltalán nem volna rossz ötlet az elnevezések egyfajta ésszerűsítése. Ugyanakkor kérdéses, hogy megérné-e a gyártónak eltüntetni két olyan jól ismert típusjelzést, mint a CLK és a CLS, hisz eddigi pályafutása során mindkét típus igen sikeres volt.