Kedvcsináló fotókon a következő Mustang

2008.09.11. 15:08

A Ford következő izomkupéjának bemutatásáig még több mint két hónap van hátra, a gyártás pedig csak jövőre kezdődik, a gyár marketingesei azonban nagyon igyekeznek, hogy a köztudatban tartsák a készülő autót.

A Mustang eddig lényegében egyedül volt a piacon, így korábban nem kellettek ilyen trükkök, de most, hogy itt a Dodge Challenger és a Chevrolet Camaro, komoly a veszély, hogy a vásárlók egy része hátat fordít a Ford modelljének. Ezért siettek a felújítással, és ezért mutatják meg ilyen korán az autó néhány részletét: kell valami, amiért a potenciális vevők kivárják a bemutatóig hátralevő 68 napot, mielőtt a Chevrolet- vagy a Dodge-kereskedések felé vennék az irányt.

A részletfotókon persze alig látszik valami: egy megcsillanó övvonal, egy érdekes orrprofil, egy jó nagy, ötküllős felni - de így legalább megsejthetjük, mire is számíthatunk. Az autó várhatóan megtartja múltidéző jellegét, bár nagyon úgy fest, hogy ezúttal nem a legelső Mustang-generációt tekintették mintának, hanem valamelyik későbbit. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy az új generáció műszakilag hoz-e előrelépést a jelenleg futó modellel szemben. A versenyben maradáshoz nagy szüksége volna a Mustangnak némi fejlődésre, például a hátsó futóművet érdemes volna az aktuális merev tengelyesről függetlenre cserélni, hiszen mindkét vetélytárs ilyen, sokkal stabilabb útfekvést biztosító megoldással érkezik.

Az új Mustangot először novemberben, a Los Angeles Auto Show-n mutatják meg a közönségnek, de megvásárolni csak 2009 második felétől lehet majd, így nagyon sok múlik az első benyomáson.