Vonalrajzokon a Suzuki új nagykocsija

2008.09.11. 15:37

Jó ideje tudjuk, hogy a japán gyártó új középkategóriás szedánon dolgozik, de eddig csupán tanulmányautóként találkozhattunk vele.

Most azonban olyan vázlatokkal találkozhatunk, amelyek a végleges autót mutatják. A rajzok természetesen nem a Suzukitól származnak - a japánok mindig nagyon diszkréten kezelték készülő modelljeiket -, hanem az újabban teljesen megbízhatatlan titokkezelésű európai védjegyügynökségtől, ahonnan korábban a Mazda és a Seat típusairól is kiszivárogtak már különféle minőségű jellegrajzok.

Ezúttal csupán körvonalrajzokról van szó, amelyekről számos részlet még hiányzik, de így is jól kivehető az SX4-est idéző orr-rész, a lámpák formája elöl és hátul, illetve a tető jellegzetes, kerekded sziluettje. A rajzokból egy jó grafikai programmal nagy vonalakban modellezhető is lenne, hogy milyen lesz a végles Kizashi, bár néhány részletet - így a hűtőrács mintázatát vagy a lámpák belsejének szerkezetét - csak némi fantáziával lehetne reprodukálni. Ugyanakkor látszik a képeken, hogy a tavasszal bemutatott Kizashi 3 tanulmány sportos arányai túlzóak voltak: a sorozatgyártásra szánt modell igazából egy szokványos arányú szedán lesz.

A rajzokon kívül csupán néhány adat szivárgott ki eddig, nem hivatalos forrásból. Ezek szerint a Kizashi nagyjából 4,65 méter hosszú lesz, és háromféle motorral - egy 2,3 és egy 3,3 literes benzinessel, illetve egy 2 literes dízellel - készül majd. Először ugyan csak szedánként lesz elérhető, de később állítólag megjelenik egy ferde hátú és egy kombi változat is. A típust Japánban, egy vadonatúj üzemben gyártják majd, és várhatóan 2010 közepén kezdik forgalmazni Japánban és az Egyesült Államokban, míg Európában csak az év végén bukkanhat fel a Suzuki-kereskedésekben.