A Fiat életre kelti a Campagnola terepjárót

2008.09.15. 08:12

Elődjével ellentétben az új terepjáró nem a Fiat, hanem az Iveco kínálatát erősíti, de ez is vérbeli munkaterepjáró lesz.


Galéria - kattintson a képre

A Campagnolát a Fiat még 1951-ben kezdte gyártani, nagyrészt a háborúból megmaradt Jeepek kiváltására, és a masszív, vászontetős terepjáró egészen 1988-ig gyártásban is maradt. Az új Iveco Campagnolának a nevén kívül nincs sok köze elődjéhez, sőt, a Fiat csoporthoz is alig, ez az autó ugyanis a brit Land Rover távoli rokona. A műszaki alapok a spanyol Santanától származnak, amely egy régi Land Rover licenc alapján gyártja az autót az olaszok számára, ugyanúgy, ahogy a hosszabb változatot, az Iveco Massifot is. A brit rokonnal fennálló hasonlóságot nem könnyű felismerni, mivel a karosszériát új műanyag elemekkel frissítették fel. Az autó egyetlen olasz alkatrésze a 3 literes, 176 lóerős négyhengeres dízelmotor, ezt az Iveco szállítja a spanyol üzembe.

Az új terepjáró csak fehér és szürke színben lesz kapható, 29 800 eurós alapáron. Az első 499 darabos számozott sorozattal, az Opening Editionnel a Campagnola gyártásának 20 évvel ezelőtti leállítására emlékezik a Fiat.