400 lovas versenygép a Mitsubishi Lancerből

2008.09.16. 14:24

Továbbra sem terveznek nemzetközi futamokon induló gyári versenyautót az Evo X-ből, de a Mitsubishi brit képviselete szükségesnek látta, hogy legalább a hazai versenypályákon sikerre vigye a típust.

Az Evo X versenyváltozatának kifejlesztését az ADR Racing nevű vállalkozásra bízták, ám a márka hagyományaival ellentétben nem raliversenyeken, hanem a Britcar Championship nevű hosszú távú versenysorozaton indítják el. Megbízhatóságának és ésszerű fogyasztásának megtartása érdekében a kétliteres turbómotort visszafogott tuningnak vetették alá, így 400 lóerő leadására képes, bár ennél elvben sokkal nagyobb teljesítményt is kihozhattak volna belőle. Ugyanakkor a futóművet és a karosszériát teljesen átdolgozták a versenykövetelményeknek megfelelően. Bukókeretet, versenyüléseket és állítható futóművet kapott az autó.

A pálya-Lancer a hét végén áll rajthoz először a Silverstone-i 24 órás Britcar versenyen, természetesen gyári versenyzőkkel. A képviselet azt fontolgatja, hogy később egy márkakupát is alapít az Evo X versenyváltozata köré, amelyre elvben bárki nevezhet, aki hajlandó megvásárolni a versenygépet.