Részletfotón az ismeretlen Lamborghini

2008.09.17. 10:22

Az olasz sportkocsigyártó a Párizsi Autószalonra meglepetést tartogat, bár az eddig közölt egyetlen kép alapján halvány sejtésünk sincs, miféle autóról lehet szó.

A gyáriak nem voltak túl szószátyárok: csak annyit írtak a kép mellé, hogy "Nemcsak egy új Lamborghini, egy új világ". Ami a fotón látható, az valóban elég szokatlan: a karbonszálas diffúzor, a szögletes, széles dupla kipufogóvég és a felette húzódó nagy, sötét üvegfelület szögletességben még a cég legradikálisabb sportkocsijánál, a Reventónál is tovább feszíti a húrt. A képen egyetlen görbe sem látható, amiből arra lehet következtetni, hogy az egész autón sem lesz sok, ilyesmit viszont az 1980-as évek végének tanulmányautói óta viszonylag ritkán láttunk.

Sajnos egyelőre az sem egyértelmű, hogy a sarkos izé tanulmányautó vagy szériamodell lesz, de még abban sem lehetünk egészen biztosak, hogy a klasszikus értelemben vett sportkocsi: lehet éppen négyajtós kupé is, vagy valami még elvetemültebb. Úgy néz ki, ez ügyben csak a Párizsi Autószalon első sajtónapján, október 2-án leszünk okosabbak, addig marad a találgatás.