Új légzsák és kamerarendszer Japánból

2008.09.19. 14:14

Újfajta, az eddigieknél biztonságosabb légzsákot mutatott be a Honda. A speciálisan formált zsák utas felőli oldalának külső felén alkalmazott, spirálisan felvarrt réteg miatt a légzsák egyenletesebben, gyorsabban és nagyobb felületűre fújódik fel. Az i-SRS rendszer egy időzített gázkieresztő szelepet is tartalmaz, ez biztosítja, hogy a légzsák hosszabb ideig maradjon felfújódva. Az i-SRS Japánban már novembertől elérhető lesz a Honda Life-ban.
Az Odyssey kisbuszt négy darab nagylátószögű CCD-kamerával szerelik fel, a megoldás a Nissan Around View Monitorára emlékeztet. Az autó orrán, fenekén és visszapillantó tükreiben elhelyezett kamerák képét külön-külön, illetve egy speciális opcióval kombinálva is lehet látni. Az autóban található számítógép összeveti a négy kamera által felvett képeket, és virtuális képet alkot belőlük, amelyen felülnézetből látható az autó haladása. Széles látószögük miatt a kamerák rosszul belátható útkereszteződésekben is segítenek.
Az új technológiák egyelőre csak Japánban lesznek elérhetők.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.