VW Caddy négykerék-hajtással

2008.09.22. 09:48

A Hannoveri Haszonjármű Show-n mutatja be a Volkswagen a Caddy új változatait, amelyekbe beépítették a 4Motion hajtásrendszert.

A Caddyben is a jól ismert Haldex-kuplungos négykerék-hajtást alkalmazzák, ugyanazt, amellyel már eddig is találkozhattunk a Volkswagen más modelljeiben. Így viszonylag keveset kellett módosítani a típuson: csupán az üzemanyag-tartályt, és a kipufogórendszert kellett módosítani, hogy helyet csináljanak a kardántengelynek, és a hátsó differenciálműnek. A Caddy 4Motion egyelőre egyféle motorral lesz kapható: a bevált, takarékos, 1,9 literes, 105 lóerős TDI dízellel, amelyet ezúttal hatsebességes automata váltóval párosítottak. Az elektronikusan vezérelt, és csak szükség esetén működő hajtásrendszer viszonylag keveset változtat a Caddy jellemzőin. Az autó átlagfogyasztását 6,3-ról 6,6 literre növelte 100 kilométeren, és a végsebessége sem csökkent jelentősen: 166 helyett 164 km/h érhető el vele.

A VW nem halogatja sokáig a Caddy 4Motion piaci bevezetését: már a bemutató idején közlik az egyes változatok árait - természetesen lesz áruszállító- és személyautó-kivitel is - és a forgalmazás is megkezdődik Európában még az idén.