Új Jaguar tanulmányok a láthatáron

2008.09.22. 12:01

Egyelőre csak sejthető, hogy a C-XJ és a C-XE nevek milyen autókat takarhatnak, de a brit luxusautó-gyártó biztosan használni szeretné a két típusjelzést. Erre utal legalábbis, hogy a Jaguar a napokban levédette ezeket a betűkombinációkat.

A két jelzés közül az első, a C-XJ viszonylag egyértelmű – nyilvánvalóan az XJ következő generációjának előzetesét jelöli majd, ahogy az egykori C-XF is a szériagyártású XF prototípusát jelölte. Az új XJ eddigi ismereteink szerint 2011 környékén mutatkozhat be, így a C-XJ tanulmány akár már 2009 végén bemutatkozhat valamelyik nagyobb autószalonon. Sokkal érdekesebb kérdés, hogy mit takar a C-XE jelzés, XE jelű típusa ugyanis nincs, és nem is volt a Jaguarnak. Két tippünk lehet: vagy az XF kisebb testvéréről lehet szó – azaz az X-type utódjáról – vagy a sokat emlegetett kisebb sportkocsiról, amelyet korábban F-type néven emlegetett a szaksajtó.

Bármelyik változat lesz is a befutó, annyi egyértelműen látszik, hogy a Jaguarnál a tulajdonosváltással nem állt meg az élet, sőt, remélhetőleg több izgalmas tervezet kaphat zöld utat, mint eddig.