Audi S3 S-Tronic váltóval

2008.09.30. 12:04

Az eddig használt kézi váltó mellett rövidesen hétsebességes, dupla kuplungos mechanikus automata váltóval is kapható lesz az A3-as sportváltozata. A szerkezet azonos azzal, amelyet újabban a Volkswagen is használ második generációs DSG néven.

Bár az S3-as Audi egyéb szempontból változatlan maradt, a villámgyors váltások és a sűrűbb fokozatkiosztás miatt az S-Tronicos kivitel paraméterei valamicskét javultak. A gyorsulási idő 0-ról 100 km/h-ra két tized másodperccel, 5,5 másodpercre csökkent, míg az átlagfogyasztása 8,5-ről 8,3 literre mérséklődött 100 kilométeren, vegyes ciklusban. Ezzel a szén-dioxid-kibocsátás is csökkent, igaz, minimális mértékben, 198-ról 193 g/km-re.

Az S-Tronic váltó bevezetése nem az egyetlen fejlesztés, amelyet az S3-ason végrehajtanak: az összkerék-hajtást is átdolgozták, így állítólag gyorsabban jut a hátsó kerékhez a nyomaték az első kerekek megcsúszása esetén, mint eddig. Ezen kívül természetesen itt is megjelennek az A3-as felújításakor bemutatott új formai elemek.

Az S3-as átdolgozott változata néhány napon belül megrendelhetővé válik.