A 2009-es Év Autója szavazás döntősei

2008.10.04. 11:49

Szokás szerint hét típust válogattak ki a gyártók által benevezett új autók közül, amelyek egy második fordulóban mérkőznek meg az elsőségért.

Az idei mezőny nagyon erős, nagyrészt olyan tömegmodellek mérkőznek az Év Autója címért, amelyeknek a korábbi változatai is meghatározó szerepet játszottak az európai autópiacon. Többek közt ilyen az új Ford Fiesta, a VW Golf VI , a Renault Mégane III , a Vectrát felváltó Opel/Vauxhall Insignia vagy a Citroën C5-ös. Ezen kívül két, szintén igen ígéretes típus került fel a hetes listára, az Alfa Romeo Mi.To, és a Skoda Superb második generációja, amely elődjével szemben már teljesen önálló típusnak tekinthető.

Az 59 tagú zsűri, amely 23 európai ország újságíróiból áll, november 17-én hozza nyilvánosságra a hét típus sorrendjét, és ezzel az Év Autója 2009 díj nyertesének nevét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.